De Celestial Teapot is verplaatst!

De Celestial Teapot op de nieuwe plek.

De Celestial Teapot van Lily van der Stokker is verplaatst. Haar theepot is een baken van gezelligheid in het commerciële winkelcentrum. Maar dan wel één die door z’n afmetingen een heel indrukwekkende plek opeist. Namelijk het dak van de parkeergarage van Hoog Catharijne.

Niet meer verstopt

Het kunstwerk stond op het midden van het dak en is naar voren gezet, zodat het ook vanaf de grond goed zichtbaar is. Maar dat verplaatsen, dat was nog best een operatie. Met een kraan vanaf de grond werd het kunstwerk van haar oude sokkel gehaald. Daarna werd het tijdelijk op blokken geplaatst. Toen werd de nieuwe, hogere sokkel neergezet, meer naar de rand van het dak toe. En als laatst werd de Celestial Teapot in de lucht gehesen om op de nieuwe sokkel te plaatsen. Niet meer verstopt, maar goed zichtbaar voor iedereen!

De tekst gaat verder onder de foto's.

de Celestial Teapot in de steigers

Kunstenaar Lily van der Stokker met een kleine theepot voor de grote theepot De Celestial Teapot in de lucht

Het 'plezierprincipe'

Van der Stokker vindt het ‘plezierprincipe’ belangrijk in haar werk, het gaat over optimisme en vriendelijkheid. Waar staat geschreven dat kunst diep en betekenisvol moet zijn?’ vroeg ze zich eerder af. ‘Kan kunst niet gewoon simpel, aardig en vrolijk zijn?’.

De Celestial Teapot werd gemaakt in opdracht van Stichting Kunst in het Stationsgebied en gemeente Utrecht voor de Call of The Mall. Utrecht bouwt in het Stationsgebied aan de toekomst van de stad. In dit gebied vond van 20 juni tot en met 22 september 2013 de tentoonstelling Call of the Mall plaats, met werken van 25 verschillende kunstenaars. Het Stationsgebied is een van de drukste knooppunten van Nederland en nu ook nog volop in verbouwing,

Meer informatie over de Celestial Teapot? Lees dan het artikel dat we eerder schreven.

De Celestial Teapot op de nieuwe locatie!
 
Fotografie: Gert Jan van Rooij.