Utrechtse beelden vertellen hun verhaal

logo onbewogen verhalen

De audioroute Onbewogen Verhalen is opnieuw gepubliceerd door Everybody Likes Penguins. Juist om in deze tijd te kunnen genieten van kunst in de buitenlucht, alleen of samen - op veilige afstand van elkaar. De route is in 2009 al gemaakt, maar was niet meer online te vinden. Everybody Likes Penguins heeft nu alle bestanden weer bij elkaar gezocht en gepubliceerd. Dus ga op pad en ontdek de beelden in de binnenstad op een nieuwe manier! Wat heeft de Haas op het Neude te vertellen? Of de Jonge Bacchus op het Janskerkhof?

Heb je wel eens een standbeeld horen praten...?

Elf bekende Nederlanders zijn in de huid van een standbeeld gekropen. Dit heeft hen geïnspireerd tot verhalen vanuit de gedachtewereld van het standbeeld. Enkele schrijvers zijn: Herman van Veen, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Ingmar Heytze, Tineke Schouten, Vrouwkje Tuinman en Anton Geesink. De route loopt door het centrum van Utrecht en bestaat uit elf beelden.

Hier vind je de routekaart en audio-verhalen. Meer routes langs kunst in de openbare ruimte ontdekken? Kijk eens bij het overzicht van routes op deze pagina.